Dansk English

Du er her: Home Partnere Region Nordjylland

Region Nordjylland

Region Nordjylland er broen til Norge og Sverige. Det stiller særlige krav til den overordnede infrastruktur, og kræver især god adgang til havnene. Disse spiller en central rolle i forhold til at skabe forbindelser til Norge og Sverige, og betyder, at vi kan opretholde vores funktion som transportkorridor mellem Vestskandinavien, gennem Jylland til Tyskland og det centrale europæiske marked. Det er en målsætning for Region Nordjylland at udbygge transportkorridoren for at sikre bedre mulighed for mobilitet lokalt, regionalt og europæisk.

Arbejdet med at udbygge den nordjyske infrastruktur sker i tæt samarbejde med de nordjyske kommuner, Aalborg Universitet og nordjyske virksomheder. Derfor er der enighed mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner om de overordnede infrastrukturprioriteringer, som er, at:

  • etablere en 3. Limfjordsforbindelse,
  • forbedre jernbanenettet fra Aarhus til Frederikshavn
  • forbedre vejforbindelsen Hanstholm-Skive-Herning

Desuden vil det have stor betydning med forbedring af Aggersundbroen og rute 11 mellem Thisted og Aalborg. Der arbejdes målrettet med at realisere disse prioriteter for at bidrage til udvikling af transportkorridoren.

For at læse mere om trafik og infrastruktur i Region Nordjylland kan vores hjemmeside besøges.

For yderligere information er du velkommen til at kontakte os.

 

Region Nordjylland,

Niels Bohrsvej 30, Postboks 8300

DK-9220 Aalborg Øst

Kontaktperson: Tommy T. Madsen

Mobil +45 2256 8464

E-mail: ttm@rn.dk